Andorra

Andorra

Real Andorra lifestyle


Invertir a Andorra NOVES OPORTUNITATS

Andorra obre l’economia a la inversió estrangera, la qual cosa permet, des del juliol de 2012, la constitució de societats amb un capital 100% estranger. En aquest marc d’obertura econòmica, MASSANDOR té per missió promoure l’economia d’Andorra per atraure i acollir els inversors estrangers i diversificar l’economia nacional amb nous sectors portadors d’un valor afegit. Andorra és un país d’oportunitats per fer negocis i viure-hi.

 
Andorra, immersa en un procés d’obertura econòmica ,immobiliària i d'acords internacionals

Andorra, la porta d’Europa

Sense ser un estat membre de la Unió Europea, Andorra és un enclavament estratègic i un lloc ideal per a la implantació d’empreses que vulguin negociar amb Europa o amb el món.

Andorra, l’aposta guanyadora

El sistema impositiu andorrà compta amb una fiscalitat directa més avantatjosa en comparació amb l’establerta als països veïns, tant pel seu abast com pels seus tipus impositius. La fiscalitat directa se situa al voltant del 10%.

Andorra, obrint l’economia

Avui una companyia estrangera pot invertir, instal·lar delegacions o seus corporatives aportant-hi el 100% del capital. La garantia d’un país neutre i sense exèrcit ens permet ser hospitalaris amb els nous empresaris i amb el món comercial.

Andorra, per residir-hi

Qualsevol persona física pot establir la seva residència principal i efectiva al Principat d’Andorra. La primera autorització és d’un any, renovable per dos períodes de tres anys, i finalment es renova cada deu anys.

Andorra immobiliària, un bé escàs

El 75% del territori andorrà és d’utilitat i propietat públiques, per la qual cosa la no-edificabilitat del sòl manté el valor dels béns privats a uns nivells de garantia suficients per ser segurs i duradors.


Requisits per a la residència passiva

 • Autonomia econòmica demostrable, sense antecedents i amb bona conducta.
 • Dipòsit a l’INAF (Institut Andorrà de Finances) de 50.000 € per al resident principal més 10.000 € per a cada persona al seu càrrec.
 • Inversió de 400.000 € en actius ubicats al país.

Qualitat de vida: Andorra disposa d’uns avantatges socials, econòmics i naturals contra els quals pocs països poden competir, sobretot quan es parla de qualitat de vida per a les persones i les famílies.

Andorra ofereix:

Seguretat ciutadana Tres sistemes educatius (andorrà, francès i espanyol) per escollir l’escolarització dels infants L’esperança de vida més alta del món Un sistema sanitari de qualitat El país de l’esquí i la diversió a la natura Caldea, el centre termolúdic més gran del sud d’Europa La riquesa del seu patrimoni històric i cultural Un patrimoni natural al cor dels Pirineus Les compres més rendibles d’Europa durant tot l’any Una gastronomia tradicional i internacional de qualitat El clima Una renda per càpita que supera la mitjana de la Unió Europea

Un país ple de facilitats

Pels nombrosos avantatges econòmics, fiscals i de qualitat de vida, Andorra és un país d’oportunitats per als empresaris. Actualment, el Govern d’Andorra ha posat en marxa un conjunt de mesures legislatives orientades a dinamitzar la inversió i la creació de teixit empresarial. Aquestes mesures econòmiques es poden resumir així:

 • nova Llei de societats, que regula el comportament de les societats al Principat en cada una de les modalitats (societat limitada, societat anònima, etc.).
 • nova Llei de comptabilitat, que estableix els requeriments comptables de les empreses andorranes i les responsabilitats que se’n deriven.
 • nova Llei d’inversió estrangera, que determina les possibilitats d’inversió de capital estranger en empreses i activitats del Principat.

Per donar suport a aquests canvis legislatius, el Govern d’Andorra ha posat en marxa un pla d’acollida per tal d’acompanyar els inversors en la creació de noves societats al Principat.


MASSANDOR executa un programa útil i complet que ofereix als empresaris les prestacions següents:

 • Prospecció sectorial: MASSANDOR elaborarà un estudi sectorial per a l’empresari emprenedor, que li permetrà veure les oportunitats i les alternatives del seu model de negoci a Andorra.
 • Programa de visites: MASSANDOR proposa organitzar jornades de visites i reunions que permetin a l’empresari emprenedor conèixer els agents econòmics i socials d’Andorra per tal de crear sinergies.
 • Servei d’assessoria: una vegada creada la societat mercantil, MASSANDOR ofereix un servei d’assessoria per tractar les qüestions que poden afectar l’activitat diària de l’empresa.

Facility services Massandor

La xarxa d’assessors disposa de professionals reconeguts que poden oferir els serveis següents:

serveis jurídics serveis financers serveis de comerç internacional serveis fiscals serveis de recursos humans serveis de propietat intel·lectual serveis duaners serveis immobiliaris

Andorra el país dels Pirineus

Andorra és un estat lliure i independent amb una superfície de 468 km2 i una història mil·lenària, situat al sud-oest d’Europa, entre Espanya i França. Andorra és coneguda internacionalment per les seves estacions d’esquí, els seus comerços amb preus molt interessants, botigues de marques internacionals, modernes infraestructures hoteleres i de serveis i activitats relacionades amb la natura. Per aquest motiu, rep anualment prop de vuit milions de visitants.

 

 
Andorra és també un paradís per als amants de la natura: el 90% del país és territori forestal.

El clima

Andorra té clima d’alta muntanya: amb temperatures fredes a l’hivern i suaus a l’estiu. L’ambient és sec. Per la seva proximitat a la Mediterrània, la majoria de dies són assolellats.

Població

Segons el cens de 2012, Andorra té 78.000 habitants, amb una mitjana d’edat de 39,6 anys.

Moneda

La moneda de curs oficial a Andorra és l’euro (€). Andorra encunyarà euros per primera vegada el 2014.

Religió

Andorra és un estat laic. La Constitució avala la llibertat religiosa i de culte. No obstant això, la majoria de la població és catòlica.

Situació geogràfica

Idioma

La llengua oficial d’Andorra és el català, tot i que també és habitual l’ús del castellà i del francès, tant per qüestions de proximitat geogràfica com per intercanvis culturals, històrics o econòmics. L’anglès és utilitzat en els àmbits comercial i financer.


Andorra en xifres

Població: 78.000 habitants Esta bliments hotelers: 315 Places hoteleres: +39.000 Pistes d’esquí: 300 km Comerços: +1.000 botigues

Massandor

Andorra també és conegut per tenir el centre termolúdic més gran del sud d’Europa, així com el centre Inuu. Visita: caldea.com

Andorra, a més, té dos dels dominis esquiables més importants dels Pirineus, Grandvalira i Vallnord, així com una estació d’esquí de fons, la Rabassa. La combinació entre patrimoni natural, estacions d’esquí i el sector comercial, amb un diferencial de preus rellevant respecte als països europeus, atrau anualment més 11.5 milions de visitants.

Situació geogràfica

Andorra ha sabut conservar, després de mil anys d’història, un patrimoni arquitectònic de gran riquesa i també les seves tradicions ancestrals, que contribueixen a donar-li una identitat i uns orígens propis.

Andorra, situada al cor dels Pirineus, té una riquesa natural extraordinària. El paradigma es troba a la vall del Madriu, que fou declarada, l’any 2004, patrimoni mundial per la UNESCO, com a paisatge cultural. També hi ha nombroses rutes per fer amb la família, vies ferrades i una xarxa de refugis repartits per tota l’orografia, gratuïts i oberts tot l’any.


Institucions andorranes

Els caps d’Estat: els coprínceps d’Andorra En 1278 i 1288, el Bisbe d’Urgell i el comte de Foix van acabar les seves disputes territorials i compartiren la sobirania d’Andorra mitjançant la signatura d’acords denominats “Pareatges”. D’aquesta manera, van establir el seu senyoriu indivisible conjunt d’Andorra, els impostos que reberen dels andorrans (la “Quèstia”), compartiren la justícia a través dels Batlles (“jutges”), i nomenaren “veguers” (representants permanents en el territori d’Andorra ) i els notaris. En el curs de la història, la figura del copríncep d’Andorra associada amb el comte de Foix va passar a la corona de França, i al President de la Nació amb la república. El costat Episcopal, es va mantenir al llarg dels segles amb la figura del Bisbe d’Urgell.

El Consell General És el màxim òrgan de representació popular. Exerceix el poder legislatiu, aprova els pressupostos del Govern, nomena el cap de Govern i promou i controla la seva acció política. El Consell General té 28 membres, elegits per sufragi universal per un termini de quatre anys.

 

El Govern Té el poder executiu de l’Estat i l’integren el cap de Govern i els ministres. El cap de Govern és elegit pel Consell General i dirigeix la política nacional i internacional d’Andorra, dirigeix l’administració de l’Estat i exerceix la potestat reglamentària.

 

Els Comuns Andorra està dividida administrativament en set parròquies: Canillo, Encamp, Ordino, la Massana, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany. L’òrgan de representació i administració de cada parròquia és el Comú, que actua per mitjà del seu Consell. Té potestat normativa local, aprova el seu pressupost, fixa i duu a terme les polítiques públiques dins el seu àmbit territorial i gestiona i administra tots els béns de propietat parroquial.


MISSIÓ

Al llarg dels anys, hem aconseguit cobrir pràcticament totes les necessitats que el nostre entorn canviant ens exigia dins del món immobiliari. La nostra missió és guanyar la confiança dels nostres clients, garantir beneficis en les seves inversions, mantenir la propietat en estat immillorable i gestionar totes les exigències, també les legislatives. Estem ubicats a la parròquia de la Massana i el nostre univers de propietats és tot el Principat, amb una cartera de clients internacional. La tranquil·litat que suposa comptar amb nosaltres, ja que som una empresa de servei global, ens situa en el marc andorrà com a pioners i exclusius, també per oferir serveis integrals.

VISIÓ

Hem passat de ser facilitadors d’habitatge a proveir i gestionar tot allò que envolta el món immobiliari per als nostres clients. Hem passat d’oferir un mercat nacional amb unes opcions específiques a proporcionar la grandesa del nostre país en tots els seus àmbits a un mercat internacional i divers, que forma l’aposta de la nova societat d’Andorra. La immobiliària pròpiament dita s’ha convertit en una petita part del nostre negoci.

VALORS

L’aposta decidida per l’excel·lència en el tracte i el servei és el nostre lema. El respecte al país, al medi ambient i a les persones fa que ens exigim actuacions cada dia més professionals dins dels cànons establerts de transparència, rigor i eficàcia.


Creiem en el compromís amb els nostres clients

El nostre tracte senzill, basat en l’excel·lència i mereixedor del màxim reconeixement dels nostres clients, és el millor repte que l’equip de professionals de Massandor anhela aconseguir cada dia. Transparència i seguretat són les dues premisses bàsiques per aconseguir el millor grau de confiança necessària per a la tranquil·litat que l’empresa garanteix.


EXPERIÈNCIA

Administració Compravenda Lloguer Promocions Comercialització Assegurances Habitabilitat Viabilitats (plans d’urbanisme) Tràmits

Compravenda (servei integral)

El Departament Comercial busca constantment acostar el producte a la demanda, satisfent al màxim les necessitats de les parts.

 • Intermediació i assessorament de la millor opció per a cada cas
 • Simplificació de la burocràcia administrativa gestionant tots els requeriments
 • Cerca dins del mercat global de la demanda del client
 • Cooperació amb empreses immobiliàries internes i externes
 • Canals propis i variats de comercialització mitjançant la immobiliària virtual
 • Rendiment optimitzat de la propietat d’ús comercial, administratiu, turístic, etc.
 • Valoració gratuïta de l’immoble
 • Suport tècnic i legal en tot el procés de compravenda
 • Inversió en pisos llogats
 • Anàlisi de les expectatives de compra al mercat immobiliari
 • Estudis de viabilitat per a terrenys
 • Gestió personalitzada per facilitar l’obtenció de la hipoteca Real Andorran lifestyle 19

Servei total

Massandor és l’empresa líder en gestió de lloguers del Principat.

Tenim una cartera pròpia de propietats diferents (pisos, locals, magatzems, etc.), a més d’una extensa cartera que, durant molt de temps i gràcies a la confiança de molts clients, hem anat forjant.

El lloguer com a inversió patrimonial és un atractiu amb els serveis que oferim als nostres clients:

 • Revisions periòdiques de la propietat
 • Cerca adaptada a les necessitats de cada client
 • Negociació de tràmits administratius
 • Facilitació de permisos o requeriments oficials
 • Àmplia cartera de pisos i apartaments a tot el Principat

FAMILY OFFICE


Serveis immobiliaris:

 • Gestió de la propietat
 • Gestió de la comptabilitat
 • Tramitació de les liquidacions tributàries
 • Tancament de la comptabilitat
 • Tramitació de qualsevol document oficial

Serveis de consultoria i control:

 • Inversions immobiliàries
 • Rendibilitat de la propietat
 • Compra com a inversió
 • Diversificació de la cartera immobiliària

Som els seus gestors per a:

 • Serveis jurídics: advocats
 • Serveis de tramitació: administració
 • Serveis d’arquitectura: arquitectes
 • Serveis d’interiorisme: decoradors
 • Serveis de rehabilitació: constructors

Som els seus administradors per a:

 • Gestió de lloguers
 • Gestió de comunitats
 • Gestió de propietats
 • Assistència a la llar 24 hores al dia
 • Servei de manteniment propi
 • Assessoria en línia (properament)
 • Assegurances

Som la resposta a les seves necessitats

 • Arriba el cap de setmana i tenim una avaria. A qui podem trucar?
 • Sentim olor de gas, tenim una fuita d’aigua o no tenim llum o calefacció. A qui ens podem adreçar?
 • Si es trenca un vidre, qui podrà resoldre-ho de manera immediata?
 • El porter automàtic no funciona. A qui avisem?
 • Hem perdut la clau de casa. Què podem fer?
 • No s’obre la porta del garatge. Qui ens permetrà sortir amb el cotxe ràpidament?
 • La persiana no baixa. Com ho podem solucionar?
 • S’acaba el gasoil el dia de Nadal. Ens morirem de fred?
 • Qui neteja l’accés al garatge quan neva?

GESTIÓ DE FINQUES


Servei integral de manteniment

 • Lectures mensuals dels comptadors de calefacció i aigua calenta
 • Reposició dels consumibles elèctrics
 • Subministrament del material i control del servei de neteja
 • Contractació del personal de neteja i liquidacions a la CASS
 • Control sobre l’empresa de manteniment d’ascensors i de calefacció
 • Control de proveïment de combustible, com ara gasoil, buscant sempre el millor preu
 • Visites periòdiques per mantenir la propietat en les millors condicions
 • Facilitació de pressupostos per a qualsevol necessitat de rehabilitació
 • Control i seguiment de les possibles obres
 • Coordinació i seguiment dels industrials per a les reparacions ordinàries i extraordinàries de caràcter comunitari
 • Telèfon d’emergències fora de l’horari d’oficina